Utklippstavle (0)

 
 

Referanser

 
 
 

Sigan gjør entrè hos Dressmann

Den norske Dressmann gruppen brukte Uzin Sigan når de i løpet av 3 uker skiftet gulvbelegget i 374 butikker over hele Europa, mens de var i drift.

  • Bygningstype: Butikklokaler
  • Type gulv: Vinylfliser
  • Teknisk løsning: Hurtiginstallasjon
  • Merke: Uzin
  • Land: Norwegen

For at Rolling Stones skulle kunne flytte  inn  hos Dressman krevdes det visse ombygninger. God planlegging kombinert med det smarte tørrlimet Sigan gjorde det mulig å holde kleskjedens butikker åpne  akkurat  som vanlig mens  det nye gulvbelegget ble installert. En slik installasjon hverken bråker eller støver og  gulvene kan belastes straks.

Rolling Stones hjelper Dressman til å  nå nye kundegrupper. For å forsterke den mere ”rocka” herremoten har alle kjedens butikker blitt bygd om. Nye montere og  vinylfliser på deler av gulvene er noe som trekker kundene inn i kjedens butikker ved tydelig å kommunisere samarbeidet med det legendariske rockebandet.         
Å  "rocke til" 374 Dressmanbutikker i Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Tyskland på tre uker, var en planleggingsbragd. Sammenlagt 30 000 kvadratmeter nytt gulvbelegg skulle på plass.

Ikke noe søl med sparkel og lim
Håndverksteamene som reiste rundt hadde en arbeidsdag til disposisjon for  hver butikk. Det var et stramt  tidsskjema, samtidig  som det ikke skulle forstyrre salget i butikkene.
- Vi innså tidig at vi måtte finne metoder og materialer som både forkortet tidsbruken og forstyrrelsene  under arbeidet  uten å gi avkall på kvalitetskravene, sier Martin Mattsson på Svea Golv som koordinerte gulvleggingen. I stedet for å  bruke et tradisjonelt lim til vinylflisene falt valget på Sigan. Dette patenterte tørrlimsystemet produseres  av Uzin Utz AG, og leveres som folie på rull.
- Sigan gjør det mulig å legge de nye flisene på eksisterende gulv. Det er ikke behov for et tidskrevende  forarbeide – eller søling med sparkel og lim, forklarer han.
Under forutsettning at underlaget er tørt, rent og plant spiller det ingen rolle om det ligger PVC, parkett, linoleum eller keramiske fliser på gulvet.

Til Dressmans krav hørte også at det i framtiden – hurtig, sporløst og uten å etterlate limrester eller skade underlaget på annen måte - skal være mulig å fjerne belegget. På tross av denne muligheten er limets klebeevne meget god, noe som er viktig fordi det nye belegget ligger i butikkenes inngangsområde med alt hva det innebærer av spesiell slitasje.

Åpent på grunn av ombygging!
Under ombyggingen holder Dressman i Malmøs shoppingsenter Entré åpent uten innskrenkninger. I og  med at det ikke kreves noen  avsperringer på grunn av gulvleggingen kan Josephine Andersson betjene kundene på vanlig måte.
Gulvleggerne Tony Ljunggren og Roger Olsson, som tok hånd om denne og  ytterligere noen av Dressmans butikker i Skåne, forteller at de la inngangspartiet før butikken åpnet om morgenen. Deretter arbeidet de seg innover i butikken.
- Fordi vi ikke fjerner beskyttelsespapiret på  Sigan-folien før flisene skal legges på, lar vi kunder og personale gå på det ennå ikke ferdige gulvet.
Begge gulvleggerne beretter at de ikke tidligere har arbeidet med Sigan - men de håper å få muligheten til det  igjen.
På samme måte som  Martin Mattsson tror begge at Rolling Stones og Dressman hjelper Sigan til et gjennombrudd for  butikkrenovering i Skandinavia:
- Det faktum at salget ikke forstyrres  i kombinasjon med mindre behov for  underarbeid gjør Sigan verd merkostnaden i forhold til vanlig lim.

Skolerte leggere
Før gulvleggerne startet med  sine første  butikker fikk de praktisk opplæring i hvordan man arbeider med  Sigan. Englund-Gruppen, som siden 1994 har vært svensk importør for Uzin Utz AG, arrangerte to kurs  i Malmö og Stockholm.
Sveitseren Markus Fuchs, som er leggeteknisk ansvarlig for Sigan, instruerte sine svenske kolleger:
- Limet lukter ikke og har svært lav emisjon, svarer han på spørsmål om hvorfor det har blitt så  populært innen  renovering av forretninger og helsebygg  i Tyskland, Østerrike og Sveits.
I Dressmannbutikken på Entré ble ombyggingen gjennomført uten vesentlig omsetningssvikt. De klærne som måtte flyttes for å få lagt det nye belegget kunne henges tilbake etter noen timer – og  de var ikke blitt det minste støvet.

Sigan gjør logistikken enklere
Lars Ommundsen på Grøn-Hansen New Store Europe AS har planlagt og gjennomført hele dette ombyggingsprosjektet på oppdrag fra Dressmans eier Varner-Gruppen. Han sier at til og med den omfattende logistikken ble forenklet av Sigan:
- Fordi ombyggingene ble gjort i løpet av den kaldeste vinteren på mange år og at en del butikker ligger langt nord krevde vi et  lim som tålte frost under  transporten.